17 martie, 2010

CEVA S-A PIERDUT PE DRUM...


Recent m-am surprins gandind ca traiesc intr-o societate care se doreste moderna, in care tehnologia avanseaza cu viteza ametitoare, insa la fel de ametitor ne departam de esenta noastra – SUFLETUL. Avem baza tehnologica insa undeva s-a rupt o veriga. Spun asta pentru ca in pofida tuturor mijloacelor ce ne stau la dispozitie ne-am departat unii de altii si mai ales de noi insine. Cumva am pierdut din vedere acel “in final de fapt ce conteaza?”
Simt ca traiesc intr-o societate a tabu-urilor in care mai toti suntem obisnuiti cu termenii, conceptele, insa picam la examenul de acceptare. Avem la dispozitie canale media, avem la dispozitie logistica dar cumva comunicarea este la pamant. Ne scaldam in pornografie insa tributul platit este viata noastra sexuala pe cale de disparitie. Feminitatea si gratia fac loc vulgarului, non-valorii. Punem pret din ce in ce mai mult pe forme fara fond. Multi dintre noi avem diplome care ne imbraca, diplome pe care le tinem in fata cand suntem intrebati “cine esti?” – sunt doctorul cutare, sunt inginerul cutare, sunt economistul cutarica. Am trei, cinci, zece diplome, ocup functie de conducere in companie, conduc o masina traznet, ma imbrac numai de la magazinele de firma insa ceva nu merge in viata mea personala, ceva nu se leaga. Nu-i nimic! De ce sa investesc in ceva inutil? zic multi. Mai bine urc pe culmile gloriei profesionale, in felul acesta voi uita ca acasa sunt singur.

4 comentarii:

Unknown spunea...

Foarte interesant!Obisnuit cu munca de la mina, profunzimea lucrurilor mi-a scapat,dar recunosc ca citesti bine in suflete sau poate mergi pe intuite.Articolul este foarte bun si cred ca in spatele lui se ascund studii de specialitate sau chiar trairi proprii.L-am recitit si un pic misogin fiind mi-a fost greu sa recunosc ca o femeie poate sa gandeasca asa.In opinia mea cred ca 90 de procente ai dreptate.Scuze faptul ca nu am folosit persoana a doua la plural.Astept sa mai scrii si pana atunci am sa citesc tot ceea ce ai scris sa pot completa profilul dumitale.Pana atunci toate bune!

Madalina Adriana spunea...

Draga Fairy, o lacrima imi curge pe obraz de fiecare data cand cineva ma pune la respect cu persoana a II-a pronumele de politete (cred ca ai vrut sa spui). Citesc bine in suflete pentru ca ma uit intr-al meu si ceilalti nu sunt departe. Si da, am ceva experiente de viata care m-au motivat sa ma dau jos din pom si sa gandesc, sa analizez, lasand orgoliul altcuiva. Mi se intampla destul de des in ultima vreme sa meditez pe o tema ca apoi sa gasesc o carte de succes cu toate gandurile si observatiile mele in ea. Astfel, prin extrapolare, am scris foarte multe carti dar sub alte nume.:)) averea stransa din vanzarea lor am donat-o mai multor pamanteni din diferite colturi ale lumii. Nu de alta, dar sa se bucure si inima lor. Iti multumesc pentru comentariu si pastreaza spiritul critic vigilent. Numai critica slefuieste si rafineaza arta.

Unknown spunea...

Tetsu-ko este soimita din Shogun?

Madalina Adriana spunea...

Esti prima persoana care stie de unde vine Tetsu-ko. Ti-ai facut temele! :)))Excelent! Da, este vorba despre soimitza lordului Toranaga. Imi place foarte mult seria asiatica scrisa de James Clavell, in special Shogun.