31 martie, 2010

RASPUNSURILE SUNT INAUNTRUL FIECARUIA

Viata este facuta din alegeri... este o afirmatie pe care am citit-o, la care am reflectat si am gasit ca face parte din adevarurile mele de viata.

Exista adevarul general, acea multime de notiuni general acceptata de comunitati, si exista adevarul personal, acel set de notiuni care rezoneaza in interiorul sufletului nostru ca fiind adevarat. In general am avut o problema sau, mai degraba, o rafuiala cu adevarul general valabil. L-as fi putut accepta in cazul in care noi, oamenii, am fi fost identici ... dar nu suntem. Avem un suflet care reactioneaza aproximativ similar la stimuli insa suntem particularizati prin multitudinea de experiente acumulate inca de la prima gura de aer terestru.

Inca din momentul in care am constientizat ca inauntrul meu exista un adevar care nu coincide cu cel general adoptat am inceput cautarea. Cele doua sabloane nu se potriveau. Au inceput intrebarile: "de ce exista diferente?" "de ce simt altfel daca adevarul care am fost invatata ca exista este unic?".

In fiecare dintre noi exista inca un copil care cauta ajutorul inafara lui. Unii dintre noi ingroapa adanc acel copil insa nevoile lui raman. Cat traim invatam sa mergem, din mici creatori ne transformam treptat in persoane care incearca sa se adapteze mediului in care intra, ne impiedicam de multe ori, plangem de cele mai multe ori si tot de atatea ori cautam in exteriorul nostru acel "parinte" care sa ne ridice, sa ne ia in brate si sa ne spuna o vorba buna, sa ne sarute pe frunte si sa ne arate cum sa procedam data viitoare ca sa evitam durerea. Multi dintre noi nu realizeaza ca aceste cautari pe care le avem la varsta maturitatii biologice exista pentru ca acel copil din noi nu a gasit pana in acest moment ceea ce a avut nevoie mereu - sprijin si iubire neconditionata.







2 comentarii:

Unknown spunea...

Draga soimita!Am citit articolul tau ,superficial recunosc si pana la urma o sa-l aprofundez ,primul gand a fost spre poezia lui Blaga :"Eu nu zdrobesc corola de minuni a lumii".Cu cat mai multe intrebari cu atat se departeaza raspunsul de noi!Referitor la tiparul general si cel particular care nu mai coincide,si-ti da batai de cap cu cararea ce trebuie urmata ,apoi teama de a nu gresi aceasta carare si alta teama de a nu sti de existenta altei cai corecte adanceste misterul iar psihicul vibreaza ca o frunza in bataia vantului gata sa se desprinda de arborele care a generat-o ,plutind in bataia vantului un timp efemer si apoi liniste la contactul cu solul sau cu duritatea lumii reale in cazul uman.Stii ce este trist?Ai prea multa minte si risti sa nu te poti integra in societatea de azi!Dar stii ce este imbucurator?Ca ai destula minte ca s-o cotesti la timp !O sa spun mai multe dupa ce o sa recitesc acest articol! Cu respect un fost miner!

Madalina Adriana spunea...

Stii ce e pacat?! Ca multi au impresia ca te cunosc cand nici macar nu incearca. Si stii ce este cu adevarat imbucurator?! Ca acum nu imi mai pasa. :)