25 iunie, 2009

CE ESTE DRAGOSTEA...

Am intrat recent pe blogul unei prietene si am citit o insemnare despre definitiile dragostei, lucru ce m-a inspirat si m-a indemnat sa astern randurile ce urmeaza.
Dragostea... acest concept atat de pur si simplu pe care oamenii au tendinta sa-l complice si sa-i dea nuante, sa si-l explice, sa-l conteste sau pur si simplu sa-i conteste existenta.
Exista diferite forme de dragoste pe care le putem vedea in jurul nostru: dragostea mamei pentru puiul ei, dragostea fratelui pentru sora, dragostea fiilor pentru parinti, dragostea de frumos, dagostea unui barbat pentru o femeie. Dintre toate formele de dragoste ultima mentionata o consider esentiala in ascensiunea evolutiva.
De ce? Simplu. Sentimentele pe care le nutresti pentru o persoana sunt barometrul sufletului tau.
Dragostea adevarata nu este limitativa, nu este restrictiva, geloasa, posesiva sau cu vreun interes ascuns. Dragostea adevarata uneste doua suflete care vibreaza identic si le confera puteri remarcabile.
Atunci cand iubesti si esti iubit simti ca esti mai puternic, ai mai multa incredere in tine, ai aripi. Dragostea presupune uneori jertfe pe care le faci fara sa astepti nimic in schimb. Dragostea este arma secreta care ne-a fost data ca sa ne apropie pe noi, femeile, de barbati ca impreuna sa ne bucuram de acest dar de pret si cu ajutorul lui sa evoluam. Din dragoste ii ofer dragoste celui de langa mine si tot din dragoste vad omul de langa mine in adevarata lui haina. Darul pe care il impartim ne ajuta in redescoperirea noastra, in evolutia noastra, si a fost in asa fel creat incat desavarsirea sa se faca prin cel de langa noi.

Niciun comentariu: