28 mai, 2009

CERE SI TI SE VA DA...SAU LEGEA ATRACTIEI APLICATA


Ma gandeam ca este un dar de pret sa constientizezi lucrurile minunate care se afla in jurul tau. Ma simt ca un ghiocel dezmortit de razele soarelui primavara, ca un urs care se intinde la soare dupa o iarna grea, ca suvoaiele ce curg aval primavara dupa topirea zapezii.
Sunt familiarizata de ceva timp cu legea atractiei - cea care spune ca lucrurile care ni se intampla sunt ceea ce, inconstient, am atras catre noi - cu gandul nostru.
Mi s-a parut o teorie revolutionara si analizand intamplarile din trecutu-mi glorios am realizat ca asa este. Trecutul meu este oglinda gandirii mele. Si mi-am spus: "Stai un pic! Asta inseamna ca viitorul meu mai are o sansa! Trebuie sa ma schimb, sa ma reprogramez." Si de aici a inceput procesul de redescoperire interioara.
Am trait si dezamagiri. Uneori mi se parea ca nu merge. Am invatat ca totul pleaca de la cum gandesti si prin exercitiu am reusit sa restabilesc acele coordonate ale drumului corect. Mi-am spus: "Inca o victorie! Cu toata viteza inainte!". Corabia mea si-a intins panzele albe in fata soarelui, vantul le-a umflat cu forta si iata-ma in aventura numita viata.
M-am simtit ca si cum as fi cucerit Everest-ul atunci cand am constatat ca in mintea mea e pace si vocea care pana mai ieri nu ma lasa sa ma odihnesc, tace. E o liniste care nu poate fi descrisa in cuvinte, poate fi doar simtita. E o multumire interioara care ma incarca si imi da forta ca luni dimineata cand vin la serviciu sa fiu bine dispusa in contrast cu oamenii care considera un chin lunea la munca.
Acceptand toata aceasta stare ca fiind starea mea naturala au inceput sa mi se intample lucruri minunate.
De ce am ajuns sa scriu aceste randuri? Pentru ca m-am bucurat ca un copil cand mi-am dat seama acum cateva minute ca am primit un lucru pe care mi l-am dorit azi.
Azi toata ziua m-am gandit la capsuni si la grapefruit. Am reusit sa va fac sa zambiti? Pai e un exemplu simplu, si lucrurile simple sunt baza trairilor si bucuriei noastre.
"Bine-bine dar ai fi putut foarte bine sa ti le cumperi singura, care-i treaba?" - ati fi tentati sa spuneti. Ei bine, probabil ca as fi putut dar am zis: "vineri cand iau banii primul lucru pe care-l fac e sa-mi cumpar capsuni si grapefruit!" .
Nu e prima oara cand mi se intampla. Cand am ajuns acasa pe masa din bucatarie ma asteptau capsunile si grapefruit-ul.
Nu-i asa ca viata e fantastica!?
Va doresc pace in minte si pofta de viata!


2 comentarii:

Dorian Ilie spunea...

eu cred ca ne duci cu zaharelu' :)))) sau in cazul de fatza, cu capshuna si grapefruit-ul :D

Madalina Adriana spunea...

:)) Ai grija, Dorian, my friend! Ai grija la credinte. Si apoi crezi ca numai tie iti curge bala dupa o fructa dementiala?