31 mai, 2009

MOARTEA UNUI COMIS VOIAJOR ....

Atunci cand va mai aduceti aminte de sufletele voastre si atunci cand le auziti strigatul de foame, hraniti-le. Va recoman o piesa de teatru: Moartea unui comis-voiajor de Arthur Miller.
In seara asta am fost acolo, am fost in sala si am simtit cu cata dragoste si daruire isi fac actorii meseria. Au reusit sa transmita un mesaj extraordinar. Nu stiu ce au inteles ceilalti oameni din sala, dar eu stiu ca este inca o alarma: oameni treziti-va, nu va mai pacaliti, nu alegeti sa traiti incarcerati in pseudo-existente!
Ce inseamna sa te sacrifici pentru alti oameni? Ce inseamna sa faci asta cand nimeni nu iti cere asta? Ce inseamna sa iti dai seama ca viata ta este cladita pe minciuni frumoase, pe inchipuiri?
Ce inseamna sa uiti ca ai o familie? Ce inseamna cand transformi munca dintr-un mijloc intr-un scop?
Toti in jurul tau sunt straini. Cei de langa tine, cei care impart cu tine o casa, o camera, sunt straini. Nu stii nimic despre ei pentru ca nu ai avut timp niciodata sa te opresti si sa-i asculti, sa incerci sa-i intelegi.
O drama despre rolul omului in societate,despre valori, familie, relatia dintre parinti si copii.
Nu ezitati in alegere. Mergeti si asistati la o opera de arta. Invatati ceva din lectia servita de mari maestri ai teatrului romanesc.

Niciun comentariu: