16 aprilie, 2009

VIATA ESTE O CALATORIE

Am constientizat recent ca ritmul in care traim viata se aseamana unui maraton. Pentru a trece linia FINISH a maratonului iti trebuie antrenament si multa multa vointa.
Dar care este problema pana la urma? Alergam! Alergam in continuu si uitam de oamenii pe care-i intalnim, uitam de natura ce ne inconjoara si ne iubeste, uitam sa ne bucuram la fel de mult de o raza de soare precum si de o picatura de ploaie.
Traiesc o mare revelatie:am descoperit ca viata este o calatorie.
Ce om pleaca in concediu si isi saboteza propria vacanta?
Am ratacit mult timp nestiind ce sa cred, pe ce drum sa o iau, in cine sa am incredere.
Atunci cand sunt calator ma opresc si ma bucur de campiile cu maci, de umbra deasa a pomilor in miezul verii, de o adiere de vant racoros, de cantecul pasarilor, de o picatura de ploaie... Ma bucur ca exista toate aceste minuni ale creatiei si sunt fericita ca exist, ca traiesc si le pot vedea, le pot simti. Sunt atat de fericita ca am inceput calatoria asta incat imi vine sa-mi strig fericirea, sa o impart tuturor.
M-am oprit din fuga. Acum ma plimb, experimentez, cercetez noi poteci, ofer iubire, sunt fericita pentru cel mai banal fir de floare, sunt fericita pentru ca aud vocea Pamantului, sunt fericita pentru ca asa sunt eu.
Ce calatorie extraordinara! Ce oameni extraordinari isi intersecteaza drumul cu al meu! Sunt norocoasa si sunt in vacanta: POT FACE ORICE!
De fiecare data cand simt ca "am inceput a alerg", se declanseaza alarma de calatorie : "Esti in vacanta! Bucura-te de ea! Invata cat mai multe si intotdeauna ce iti place!"

2 comentarii:

Nico spunea...

Atat de frumos! Iti multumesc! Si ma bucur pentru ca ai aparut in viata mea! Sunt recunoscatoare!

Madalina Adriana spunea...

Eu sunt diamantul slefuit de tine.